Veelgestelde vragen

 

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?

Open de Goed Geregeld App en klik onderaan de beginpagina op inloggen. Hierna klik je op wachtwoord vergeten en volg je de instructies

 

Ik ben mijn nabestaanden wachtwoord kwijt, wat nu?

Open de Goed Geregeld App en log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord. Op de beveiligde pagina kun je nu het nabestaanden wachtwoord wijzigen.

 

Welk besturingssysteem heb ik nodig?

De iPhone/iPadversie vereist iOS 9.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch. De Android app vereist versie 4.0 of hoger. 

 

Is de app gratis te gebruiken?

Ja. De Goed Geregeld App is gratis te gebruiken.

 

Wat is het voordeel van de Goed Geregeld App?

Door de Goed Geregeld App zo duidelijk mogelijk in te vullen neem je een hoop belangrijke vragen bij de nabestaanden weg. De vragen van de Goed Geregeld App kun je ieder moment aanpassen, zodat jouw informatie altijd up-to-date is. 

 

Waar kan ik de app downloaden?

De Goed Geregeld App is te downloaden in de App Store of in de Google Play-Store.

 

Is de Goed Geregeld App ook in het engels verkrijgbaar? 

Wij zijn momenteel bezig om een engelse versie te realiseren. Deze zal in de App-store en Google-play te downloaden zijn onder de naam: Last wishes of... 

 

Ik denk dat ik een waardevolle toevoeging heb voor de app, waar kan ik terecht?

Waardevolle toevoegingen zijn altijd welkom bij Goed Geregeld! Stuur ons een email via het contactformulier op de website, vermeld hierin het idee en wij nemen contact met je op.

 

Voor wie is de Goed Geregeld App bedoeld?

De Goed Geregeld App is bedoeld voor iedereen die toegang heeft tot internet met een tablet of smartphone en zijn of haar nabestaanden wilt ontlasten. Nabestaanden krijgen na het overlijden van een dierbare in korte tijd veel te verwerken. Help daarom jouw nabestaanden te ontlasten en leg al je wensen vast in de Goed Geregeld App. Afscheid nemen is al zwaar genoeg.

 

Kan ik de goed geregeld app altijd aanpassen?

Ja dat kan. De Goed Geregeld App is zo ontworpen dat je de gegevens in de app zo vaak je maar wilt kunt aanpassen. Deze aanpassingen worden opgeslagen en zijn gelijk zichtbaar in jouw app.

 

Ik heb meerdere uitvaartverzekeringen, kan ik deze allemaal toevoegen in de app?

Ja dat kan. In het daarvoor bestemde kader kunnen deze worden ingevuld.

 

Mijn adressenlijst staat op papier. Hoe krijg ik deze in de app?

In de Goed Geregeld App bestaat er de mogelijkheid om foto’s op te slaan. Door de adressenlijst te fotograferen en deze later aan de app toe te voegen kunnen je nabestaanden jouw adressenlijst inzien. Vergeet hiervan geen melding te maken bij de vraag.

 

Er staat een vraag in de app die ik niet kan of wil invullen. Moet ik deze vraag invullen?

Nee dat hoeft niet. De Goed Geregeld App verplicht hun gebruikers niets. Staat er een vraag bij die je niet wilt of kunt invullen, dan mag deze vraag opengelaten worden.

 

Ik heb de app ingevuld. Heb ik nu alles goed geregeld?

Goed gedaan! Je hebt nu een hoop duidelijkheid gegeven voor en aan je nabestaanden. Het is wel belangrijk dat jouw nabestaanden ook toegang hebben tot deze informatie. Vergeet niet het nabestaande wachtwoord aan een of meerdere nabestaanden te geven. 

 

Is de Goed Geregeld App een rechtsgeldig document?

Nee dat is het niet. De goed Geregeld App is puur informatief voor jouw nabestaanden. Het invullen van de Goed Geregeld App geeft ook geen garantie op het uitvoeren van de laatste wensen.

 

Ik wil mezelf aanmelden als donor, kan dat via de Goed Geregeld App?

Nee dat is niet mogelijk. 

 

Waarom mag ik geen pincodes invullen op de beveiligde pagina?

Het vermelden van een pincode wordt ten alle tijden afgeraden, ook niet ten behoeve van nabestaanden. Een pincode is rekening en persoonsgebonden. Door een pincode bekend te maken aan derden kan dit leiden tot misbruik. Vul daarom dus NÓÓIT een pincode in in de Goed Geregeld App.